Home > Aktivnosti USR "Una" Bihać > DEMANT: Saopćenje za javnost i članove Udruženja sportskih ribolovaca USR “Una” bihać

Demant:

Saopćenje za javnost

članove Udruženja sportskih ribolovaca

USR „UNA“Bihać

Poštovani!

Ovih dana na raznim informativnim medijima i portalima je plasirana vijest o aktivnostima članova USR“UNA“ Bihać o sanacijičišćenju i pripremi Jotanovih otoka Bihać za Svjetsko prvenstvo u Flay Fishingu za uzrast do 18 godina.

datoj informaciji je navedeno sljedeće:

Zahvaljujući finansijskoj pomoći Kantonalnog ministarstva građenjaprostornog uređenja i zaštite okoliša u iznosu

od 4.200,00

KM, uspjeli su se sanirati u olujnom nevremenu prije dvije godine porušena nadstrešnica na Jotanovima“.

cilju istinitog i objektivnog informiranja javnosti i svih lica, koji se to i tiče dajemo sljedeći demant:

Nije prije dvije godine izvršeno saniranje porušene nastrešnicenego je ista na osnovu finansiranja projekta

„Eko otoci Jotanovi ribolov-fly fishing Una Bihać“ izgrađena nova nastrešnica

Sredstva za ovaj projekat su pristigla u iznosu od 5.000,00

KM 2015. godine u Oktobru mjesecu

Za ovaj projekat je utrošeno ukupno 4.140,48 KM i ista su kroz Izvještaj o implementaciji opravdana prema resornom ministarstvu Junu mjesecu 2017. godineRazlika neutrošenih sredstava je vraćena resornom ministarstvu u Januaru mjesecu 2019. Godine.

toga ovom prilikom obavještavamo javnost i naše članove da je novi Upravni odbor USR“Una“ Bihać , a koji je stupio na dužnost u Augustu mjesecu 2019. godine finansirao iz svojih vlastitih sredstava aktivnosti na sanaciji porušene nastrešnice u olujnom nevremenukoja je izgrađena gore navedenim sredstvima.

Također vlastitim sredstvima i donacijama ostvarenim u periodu August mjesec 2019. – Januar mjesec 2020. finansirao pored ove i druge aktivnosti na uređenju staza za flay fishing na lokaciji Jotanovi

Predsjednik  USR „Una“ Bihać

Damir Semanić