Home > Novosti > Održana redovna izvještajna skupština USR “Una” Bihać

Održana redovna izvještajna skupština USR “Una” Bihać

www.usr-unabihac.com                                                                           ribolovci.bihac@bih .net.ba

Bihać, 19.04.2018.

ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA USR „UNA“ BIHAĆ

Na osnovu  čl.  31.stav 3. Statuta USR “Una” Bihać, te člana 18. Poslovnika o radu Skupštine USR „Una“ Bihać sazvana je,  i u  četvrtak , 19.04.2018. godine održana redovna izvještajna  Skupština  USR  „Ua“  Bihać.

Od ukupno 35 delegata  Skupštini  je prisustvovalo 18, te je skupština mogla pravossnažno odlučivati i donosti zaključke i odluke.

U skaldu sa tačkama koje su bile na  dnevnom redu,  Skupština USR „Una“ Bihać jednoglasno je donijela odluke o  usvojanju:

• Zapisnika sa Skupština održanih 17.04.2017.
  • Financijski izvještaj poslovanja USR „Una“ Bihać za 2017.
  • Izvještaj NO USR „Una“ Bihać za 2017.
  • Izvještaj o radu UO USR „Una“ Bihać za 2018.
  • Godišnji program unapređenja ribarstva ribolovne zone 4.2. za 2018
  • Financijski plan za 2018.
  • Režim ribolova za 2018.
  • Odluku o izboru i imenovanju Midžić Safeta  za predsjednika Nadzornog odbora USR „Una“ Bihać, a razriješenje Sulejmanović  Irfana koji iz određenih razloga nije mogao prihvatiti prošlogodišnje imenovanje.

Izlažući Izvještaj o radu UO USR „Una“ Bihać za 2017. Godinu , predsjednik Upravnog odbora Sead Alijagić naglasio je problem s kojim se udruženje susreće u ovoj godini , a to je izrada Ribarske osnove koja se u ovoj godini mora uraditi, te da udruženje nema  13.000,00 ili 14.000,00 KM koliko  je neophodno  za izradu Ribarske osnove.  Bez Ribarske osnove dovodi se u pitanje opstojnost i  funkcionisanje udruženja. Zadatak svih članova  kao i lokalne zajednice pa čak i vlade je da pomogne kako bi se ovaj problem riješio.

Prijedlog koji  je nakon rasprave o ovom problemu dao Midžić Safet, a to je da Skupština donese odluku da  svaki član donira  iznos od 10,00 KM, a ko želi  može i više,  jednoglasno je prihvaćen  i donesena je odluka:

1. Svi članovi USR „Una“ Bihać dužni su pomoći svojom donacijom u iznosu od i 10,00 KM, a oni koji su u mogućnosti mogu donirati i više kako bi se prikupila sredstva  za izradu Ribarske osnove  bez koje udruženje ne može normalno funkcionisati.

Sam tok Skupštine  bio je za svaku pohvalu, rasprava je bila konstruktivna i tolerantna. Pprijedlozi , primjedbe i sugestije od strane delegata  svi su uzeti u obzir i zadatak  članova UO USR „Una“ Bihać je  da i pored toga što su ispoštovali sve prijedloge i  primjedbe delegata  Skupštine sa prošlogodišnje sjednice i dalje rade i  daju svoj maksimum u rješavanju gorućeg pitanja za sve članove udruženja, a to je rješavanje ribarske staze, normalan pristup  Uni, sprečavanje betoniranja obala i uzurpaciji obala.

Zapisničar, sekretar USR „Una“ Bihać                                                                                   Predsjednik Skupštine

Ernisa Kardaš                                                                                                                                Rekić Mirsad