Home > Novosti > Izvršeno poribljavanje rijeke Une

Bihać,  11.12.2017.

IZVRŠENO PORIBLJAVANJE RIJEKE UNE

subota, 09. decembar 2017. godine

Udruženje sportskih ribolovaca „Una“ Bihać je u suradnji sa Elektroprivredom BiH – Elektrodistribucija Bihać je u subotu, 09. decembra 2017. godine izvršilo poribljavanje rijeke Une sa mlađi potočne pastrmke u iznosu od 101.000 komada veličine od 10-12 cm.

Poribljavanje je vršeno po Mjesnim zajednicama od Lohova do granice sa Bosanskom Krupom.

Riba je nabavljena od „Riz Krajina“ d.o.o. i preuzeta na Ribogojilištu Martin Brod.

Isporučioc  d.o.o. „Riz Krajina“  je za ovu priliku donirao USR „Una“ Bihać 8.000 komada mlađi potočne pastrmke kojem se zahvaljujemo na ovom lijepom gestu, takođe se zahvaljujemo i Elektroprivredi BiH – Elektrodistribuciji Bihać bez kojih ovaj projekat USR „Una“ Bihać ne bi moglo realizovati.

Mada nam vremenski uslovi nisu bili naklonjeni poribljavanje rijeke Une uspješno je završeno i koristimo priliku da se zahvalimo Gradskoj upravi  Bihać, predstavnicima mjesnih zajednica grada Bihaća, kao i svim ribolovcima i građanima koji su svojim angažmanom dali puni doprinos da se rijeka Una i ove godine uspješno poribi.

Zahvaljujemo i ABC portalu koji su nas pratili od početka do kraja.

BISTRO!

Predsjednik UO USR „Una“ Bihać