Home > Novosti > Održano 16.Međunarodno-revijalno takmičenje u fly fishingu “Kulen Vakuf 2017”

Održano 16.Međunarodno-revijalno takmičenje u fly fishingu “Kulen Vakuf 2017”

U Kulen Vakufu na rijeci Uni u organizaciji USR „Una“ Bihać i JP NP „Una“ Bihać u subotu, 08.07.2017. je održano 16. Međunarodno-revijalno takmičenje u fly fishingu „Kulen Vakuf 2017.“

Ovo prvenstvo u kojem je jedno kolo trajalo 2 sata održavalo se u 3 sektora. Prvi i drugi sektor – staza rijeka Una, revir  Kulen Vakuf, dok je treći sektor bila staza između Kulen Vakufa i Martin broda – Vijadukt. Učešće je uzelo rekordan broj  ekipa i pojedinaca, Ukupno je bilo 14 ekipa tj. 42 takmičara iz  Slovenije, Hrvatske, BiH pa čak i takmičar iz Španije  U toku takmičenja (6 sati) ulovljene su 152 ribe, što i nije mali broj kada se pridoda činjenica da je vrućina bila nesnosna.

Nakon održanog takmičenja prisutnim su se obartili predsjednik UO USR „Una“ Bihać, Sead Alijagić i  direktor JP NP „Una“ Bihać, Amarildo Mulić, koji su najboljim u ekipnom i pojedinačnom  plasmanu uručili priznanja i nagrade

EKIPNI PLASMAN

1. INTER FLY, u sastavu
  • Jovo Dević
  • Miroslav Katičić
  • Siniša Bovan
  1. BUSOVAČA-INTERNACIONALE, u sastavu
  • Sead Bušatlija
  • Anto Matošević
  • Drago Ornik

1. USR „Una“ BIHAĆ, u sastavu
  • Nedžad Halilić
  • Alan Midžić
  • Fikret Merdanić

POJEDINAČNI PLASMAN

Šampionskom titulom 16. Međunarodnog-revijalnog takmičenja u fly fishingu „Kulen Vakuf 2017.“ okitio se Jovo Dević iz Gradiške, a vicešampionskom Anto Matošević iz Busovače, dok je treće mjesto zauzeo Almir Sulejmanović iz Bihaća.

Diplomu za najdužu ribu dobio je  Džemaludin Murtić, potočna pastrmka  430 mm.

Koristimo priliku da se zahvalimo našim donatorima koji su još jednom omogućili da ovo takmičenje bude na nivou koje zaslužuje zbog svoje tradicije a to su:

1. Nacionalni park „Una“ Bihać
  2. SS Bihać