Home > Novosti > ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA USR „UNA“ BIHAĆ

ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA USR „UNA“ BIHAĆ

Bihać, 17.04.2017.

ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA USR „UNA“ BIHAĆ

Na osnovu  čl.  31.stav 3. Statuta USR “Una” Bihać, te člana 18. Poslovnika o radu Skupštine USR „Una“ Bihać sazvana je,  i u  ponedjeljak, 17.04.2017. godine održana redovna izvještajna  Skupština  USR  „Ua“  Bihać.

Od ukupno 35 delegata  Skupštini je prisustvovalo 21, te je skupština mogla pravossnažno odlučivati i donosti zaključke i odluke.

U skaldu sa tačkama koje su bile na  dnevnom redu  Skupština USR „Una“ Bihać jednoglasno je donijela odluke o  usvojanju:

• Zapisnika sa Skupština održanih 14.03.2016.
  • Financijski izvještaj poslovanja USR „Una“ Bihać za 2016.
  • Izvještaj NO USR „Una“ Bihać za 2016.
  • Izvještaj o radu UO USR „Una“ Bihać za 2016.
  • Godišnji program unapređenja ribarstva ribolovne zone 4.2. za 2017
  • Financijski plan za 2017.
  • Režim ribolova za 2017.
  • Izradu Pravilnika o dodjeli priznanja , a za izradu istog zadužuju se članovi komisije: Sead Džanić, Reuf Štrkljević i Kasim Vojić.
  • Odluku o izboru Sulejmanović Irfana za predsjednika nadzornog odbora USR „Una“ Bihać, a razriješen Midhad Karabegović koji iz određenih razloga nije mogao prihvatiti prošlogodišnje imenovanje.
  • Te odluku o imenovanju Softić Suda, Mujagić Idriz i Avdić Arif za delegate Skupštine USR „Una“ Bihać zbog razrješenja dva delegata koji su imenovani u UO USR „Una“ Bihać na Skupštini 22.04.2015. i jednog delegata imenovanog u UO  03.2016.
  • Neophodno je da za narednu Skupštinu UO USR „Una“ Bihać zajedno sa pravnikom, Ivankić Stjepanom sačini  prijedlog izmjena i dopuna Statuta USR „Una“ Bihać, usklađen sa svim važećim  i novim zakonskim aktima.
  • Pisanim putem tražiti od uprave Javnog preduzeća Nacionalni park „Una“ Bihać da jedan član USR „Una“ Bihać bude u  Nadzornom odboru JP NP „Una“ Bihać.

Sam tok Skupštine  bio je za svaku pohvalu, rasprava je bila konstruktivna i tolerantna. Pprijedlozi , primjedbe i sugestije od strane delegata  svi su uzeti u obzir i zadatak  članova UO USR „Una“ Bihać je  da za narednu Skupštinu razradi sve prijedloge i  primjedbe  i utvrdi da li su  u skladu sa zakonskim normama .

Poseban naglasak svih delegata  dat je na gorući problem kojim se USR „Una“ Bihać susreće već godinama i iz godine u godinu  postaje sve veći i veći, a to je da se ribarska staza i obale rijeke Une uzurpiraju sve više i više, betoniraju i zagrađuju te  da nema pristupa rijeci i po nekoliko kilometara.

Stoga, delegati Skupštine USR „Una“ Bihać  od članova UO USR „Una“ Bihać traže da se ozbiljno pozabave ovim problemom i da se krene u akciju popisa svih počinitelja, imenom i prezimenom   koji su devastirali obalu i zagradili ribarsku stazu te da od nadležnih organa traže što hitnije rješavanje ovog problema.

Zapisničar, sekretar USR „Una“ Bihać

Ernisa Kardaš