Home > Novosti > Ekipa USR “Una” Bihać treća na Prvenstvu SRS F BiH u mušičarenju

Ekipa USR “Una” Bihać treća na Prvenstvu SRS F BiH u mušičarenju

Nurvet Dervišević stekao pravo učešća u Premijer FF ligi BiH

Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju koje je u više navrata odgađano održano je u nedjelju, 09.10.2016. godine na rijeci Neretvi u Konjicu čiji je domaćin bila Organizacija sportskih ribolovaca „Konjic.

Kišno i tmurno jutro budili su sumnju da će to biti jedan težak i naporan  dan za sve  učesnike takmičenja, međutim nakon izlaska takmičara  na stazu vremenske prilike su se stabilizovale i omogućile jedan ugodan dan za sve ljubitelje mušičarenja.

Na takmičenju je učestvovalo 17 ekipa i tri pojedinca, tj. 54 takmičara  koji su došli da uživaju u ljepoti i čarima rijeke  Neretve, a ujedno i da pokažu svoje mušičarske vještine, a da nisu pogriješili govori i činjenica da je u 6 sati (tri sektora po dva sata) nadmetanja upecano 367 riba, a najveću potočnu pastrmku, 70 cm upecao je Ivica Krišto – Bela iz Busovače.

Kod učesnika je vladala jedna ugodna atmosfera i zadovoljstvo jer se domaćin potrudio da kompletna organizacija  bude na zavidno visokom  nivou, pružajući svoju maksimalnu pomoć  u trenutcima kada je to bilo potrebno i to je bio jedan od važećih faktora da sve prođe bez primjedbi, u fer i  korektnom nadmetanju.

Pored odlične organizacije domaćina takmičenja  svoj doprinos da sve protekne bez primjedbi dale su i sudije koje su sudile:

Delegat takmičenjadržavni sudija Busovača,
2. Glavni sudija, Ivica Tomičić, državni sudija,Busovača,
3. Ernisa Kardaš,državni sudija, Bihać
4. Almedin Kolonić, državni sudija, kao sektorski sudija iz N.Travnika,Gigić Arnel, pomoćnik sek. sudij iz Konjica
5. Vinko Slipac, državni sudija, kao sektorski sudija iz N. Travnika, Macić Enid, pomoćnik sek. sudij iz Konjica
6.Zdravko Agatić, državni sudija, kao sektorski sudija iz Busovače,Macić Elvedin, pomoćnik sek. sudij iz Konjica

Najbolji u pojedinačnoj konkurenciji bili su

1.Bušatlija Sead , USR“ Bugojno“
2. Bristina Sabahudin, USR „Vrbas“ Donji Vakuf
3.Dautbegović Muamer, USR “Bugojno”Bugojno

Dok su najbolji ekipni plasman ostvarile ekipe:

1. USR” Bugojno” Bugojno,
    2. USR”Vrbas” Donji Vakuf,
    3. USR”Una” Bihać,

Priznanja i nagrade najuspješnijim uručilo je predsjednik Organizacije sportskih ribolovaca  „Konjic“  gospodin Đanan Jahura.

POJEDINAČNI PLASMAN

EKIPNI PLASMAN