Home > Novosti > Redovna izvještajna skupština USR “UNA” Bihać

Redovna izvještajna skupština USR “UNA” Bihać

Na osnovu čl. 31.stav 3. Statuta USR “Una” Bihać, te člana 18. Poslovnika o radu Skupštine USR „Una“ Bihać sazvana je, i u ponedjeljak, 14.03.2016. godine održana redovna izvještajna Skupština USR „Ua“ Bihać.
Od ukupno 35 delegata Skupštini je prisustvovalo 24, te je skupština mogla pravossnažno odlučivati i donosti zaključke i odluke.
U skaldu sa tačkama koje su bile na dnevnom redu Skupština USR „Una“ Bihać jednoglasno je donijela odluke o usvojanju:
– Zapisnika sa Skupština održanih 12.02.2015. i 22.04.2016.
– Financijski izvještaj poslovanja USR „Una“ Bihać u 2015.
– Izvještaj NO USR „Una“ Bihać
– Izvještaj o radu UO USR „Una“ Bihać
– Godišnji program unapređenja ribarstva ribolovne zone 4.2. za 2016
– Financijski plan za 2016.
– Odluku za članove USR „Una“ Bihać o uplati godišnjih ribolovnih dozvola u dvije rate.
– Odluku za vršenje sportsko-rekreativnog ribolova za demobilisane borce i djecu poginulih boraca koji se nalaze na Zavodu za zapšljavanje.
– Odluku o ostanku Kasima Vojića u Upravnom odboru USR „Una“ Bihać.
– Odluku o izboru Dževada Malkoča za člana Upravnog odbora USR „Una“ Bihać, koji je od predložena 4 kandidata za izbor, dobo najviše glasova.
– Te odluku o imenovanju Samira Šehića i Besima Piralića za delegate Skupštine USR „Una“ Bihać zbog razrješenja dva delegata koji su imenovani u UO USR „Una“ Bihać na Skupštini 22.04.2015.
– Za predsjednika Nadzornog odbora imenovan je Karabegović Midhad, arazriješen Osman Muslić zbog nemogućnosti obavljanja dužnosti .
– Odluku da se poribljavanje rijeke Une, zbog obimnosti mlađi potočne pastrmke i lipljena vrši u toku dva dana, a ne kako je do sada bilo za jedan dan, i da to poribljavanje bude ako je moguće u proljeće a ako uslovi, ili određeni faktori to ne dozvoljavaju da to bude jesenje poribljavanje.
Sam tok Skupštine bio je za svaku pohvalu, rasprava je bila konstruktivna i tolerantna. Pprijedlozi , primjedbe i sugestije od strane delegata svi su uzeti u obzir i zadatak članova UO USR „Una“ Bihać je da za narednu Skupštinu razradi sve prijedloge i primjedbe i utvrdi da li su u skladu sa zakonskim normama .

Zapisničar, sekretar USR „Una“ Bihać
Ernisa Kardaš