Home > Novosti > Održano 18. Međunarodno-revijalno takmičenje u fly fishingu “K.Vakuf 2018”

Održano 18. Međunarodno-revijalno takmičenje u fly fishingu “K.Vakuf 2018”

U Kulen Vakufu na rijeci Uni u organizaciji USR „Una“ Bihać i JP NP „Una“ Bihać, koji je bio i pokrovitelj ovog takmičenja u subotu, 30.06.2018. je održano 18. međunarodno-revijalno takmičenje u fly fishingu „Kulen Vakuf 2018.“

Takmičenje se održavalo  u 3 sektora, a svako kolo trajalo je 2 sata. Prvi i drugi sektor – staza rijeka Una, revir  Kulen Vakuf, dok je treći sektor bila staza između Kulen Vakufa i Martin broda – Palušci. Učešće je uzelo  9 ekipa i 2 pojedinca, tj. 29 takmičara iz Slovenije, Hrvatske i BiH.  U toku takmičenja (6 sati) ulovljena  je 221 riba.

Nakon održanog takmičenja prisutnim  se obartio predsjednik UO USR „Una“ Bihać, Sead Alijagić koji se u svoje ime i u ime Amarilda Mulić, direktora JP NP „Una“ Bihać, koji zbog ranije planiranih aktivnosti nije mogao prisustvovati proglašenju najboljih, zahvalio na fer i korektnoj  igri.

Sead Alijagić, predsjednik UO USR „Una“ Bihać i član UO USR „Una“ Bihać,  Almir Sulejmanović  najboljim u ekipnom i pojedinačnom  plasmanu uručili su  priznanja.

EKIPNI PLASMAN

1. OTPISANI Bihać, u sastavu
  • Nedžad Halilić
  • Alan Midžić
  • Nurvet Dervišević
  1. INTER FLY, u sastavu
  • Jovo Dević
  • Miroslav Katičić
  • Siniša Bovan
  1. USR „ŠTUKA“ Velika Kladuša u sastavu
  • Suljanović Sead
  • Kerkez Mile
  • Kekić Zlatko

POJEDINAČNI PLASMAN

Najuspješniji pojedinci  18. međunarodnog-revijalnog takmičenja u fly fishingu „Kulen Vakuf 2018.“ bili su:

1. Nedžad Halilić iz Bihaća,
  2. Nurvet Dervišević iz Bihaća,
  3. Jovo Dević iz Gradiške.

Diplomu  najmlađi učesnik takmičenja (17 godina), a i diplomu  za najdužu ribu dobio je Pehar Luka iz Knina, upecavši  potočnu pastrmku dužine   550 mm.

Halalkić Seadu iz Švedske, najstarijem učesniku takmičenja takođe je uručena diploma.

Koristimo priliku da se zahvalimo našim donatorima NP „Una“ Bihać i Bihaćkoj pivovari koji su još jednom omogućili da ovo takmičenje bude na nivou koje zaslužuje.

BISTRO!